TAFFY – Semipermanent kosmetisk pigmentering

Hos oss på Studio Aroma kan du få naturtrogna ögonbryn och eyeliner gjorda med TAFFY. Detta är original metoden för den världsberömda Microblading-tekniken. TAFFY är ett unikt patenterat, manuellt verktyg som tillsammans med TAFFY-tekniken ger ett otroligt naturtroget resultat.
Behandlingen görs med hjälp av det manuella verktyget som kan liknas vid en penna. En steril engångsnål fästs på verktyget och jag kan imitera hårstrån utan att det känns som en streckkod eller blir för ifyllt. Det finns flera olika storlekar av nålar att välja på och en stor variation av pigment. Detta hjälper oss som är TAFFY-terapeuter att skapa en Micropigmentering efter just dina önskemål.


TAFFYs vision är att leverera den bästa utbildningen på marknaden inom kosmetisk pigmentering, att vara de bästa leverantören och att du som slutkund ska känna dig nöjd, trygg och säker i ditt val att utföra kosmetisk pigmentering av en certifierad TAFFY-terapeut.
Pigmenten är självklart registrerade och kontrollerade av Läkemedelsverket och för att få arbeta som TAFFY-terapeut måste man genomgå utbildning och bli godkänd i alla moment.
Under Wiosna mässan i Warsawa 2008 presenterades tekniken och åskådarna häpnade över hur enkelt och okomplicerat det är att utföra en behandling. Kunder som får en behandling med TAFFY blir mållösa över hur naturtroget resultatet blir. I Sverige har TAFFY funnits sedan 2012.
TAFFY är original metoden för semi-permanent kosmetisk pigmentering med en s.k fjädernål. Metoden och verktyget är patenterat och ger naturtrogna ögonbryn med en strå för strå teknik samt mjuk eyeliner som förstärker franskanten med en teknik där man putsar in pigment. Utförandet är mycket skonsamt och utförs oftast under bedövning. Tekniken kan liknas vid en tatuering fast går inte lika djupt ner i huden, utan håller sig till de yttersta hudlagret. Därav håller den i ca 3-5 år. Metoden kallas även Microblading eller 3D-bryn mm.
Mitt namn är Anna Maria Eide. Det är jag som utför TAFFY – semipermanent micropigmentering för bryn och eyeliner här på Studio Aroma. Jag har arbetat som Auktoriserad Hudterapeut sedan 2001 och har Mästarbrev i hudvård. Jag älskar utveckling inom skönhet, så för mig var det nästa naturliga steg att utbilda mig i TAFFY. Min goda känsla för det estetiska tillsammans med min gedigna kunskap om hud samt sinne för färglära hjälper mig att skapa vackra och naturtrogna bryn och eyeliner. Jag älskar färg och form och har mycket gott sinne för detaljer. Välkommen att boka tid hos mig. Konsultationen är kostnadsfri och påfyllning inom 90 dagar ingår i priset. Självklart hjälper jag både kvinnor och män till de perfekta brynen och eyelinern.

TAFFY är servicemedlem i Sveriges Hudterapeuters Riksorganisation. Detta innebär att den som utbildar sig i TAFFY måste vara minst Hudterapeut med en godkänd utbildning som motsvarar SHRs krav. Alternativt vara sjuksköterska. De hårda kraven stöds även av Svenska Alopecia förbundet.

Innan TAFFY behandling påbörjas, hålls en kostnadsfri konsultation där jag förklarar hur den semi-permanenta kosmetiska pigmenteringen går till. Vi går även igenom alla eventuella kontraindikationer. Under konsultationen har du som kund möjlighet att få dina frågor besvarade och för att uppnå ett så lyckat slutresultat som möjligt bör du framföra dina önskemål.

Tillsammans med dig som kund bestäms färg och form. Det ska se naturligt ut och framhäva ögonen och ansiktets egna drag. Efter detta appliceras bedövning (behandlingen kan utföras utan bedövning). Jag utför pigmenteringen strå för strå och ett naturtroget ögonbryn skapas. Skulle korrigering behövas ingår detta i priset upp till 90 dagar efter utförd behandling. Det är viktigt att huden är helt läkt innan korrigeringen utförs. Detta återbesök bokas med fördel in efter den första behandlingen.

Dagen innan din TAFFY-behandling bör du undvika:
Alkohol och solning.
3 timmar innan behandling ska du undvika:
Koffein, ipren eller treo, då dessa ökar genomblödning i huden och försämrar resultatet (alvedon går bra att ta).

Detta får du inte ha vid behandling:
-Tatuering i området sedan innan (Skicka bilder till vår mailadress för bedömning i så fall: info@studioaroma.se)
-Vara gravid
– Äta blodförtunnande mediciner eller receptbelagda krämer i området.
-Ha sår, utslag eller eksem på området.
-Gjort djupgående hudbehandling i området senaste 2 veckorna (microneedeling, IPL, Laser, kemisk peeling etc.)
-Ha någon blodsmittande sjukdom, blödarsjuka eller keloid ärrbildning.

OBS: 18-årsgräns!

Viktigt att tänka på är att undvika några saker under läkningstiden;
1. Undvik tvätta de ny pigmenterade brynen.
2. Smörj Ej in dina bryn under läkningstiden med någon crème eller salva. Detta gör att pigmenten bleknar.
3. Undvik bastu och bad i pool för det luckrar upp den läkande huden och färgen bleknar eller släpper.
4. Du får inte sola under läkningstiden för då kan det bli ärr och färgen bleknar.
5. Pilla inte bort sårskorpor och flagnad hud på brynen.
5. Undvik makeup och mascara på ögonen om du gjort eyeliner.
Självklart får du med dig en guide på hur du ska sköta dina nya fina bryn vid behandlingstillfället.
Detta pris, 3900SEK, är samma för Eyeliner som ögonbryn

Viktigt: Om du tar mediciner måste ni meddela detta då vissa mediciner kan påverka läkningen.

När allt läkt kan du göra som du brukar med makeup och hudvård. Du behöver däremot använda solskydd och undvik produkter som innehåller Retinoider eller syror på själva pigmenteringen.