Vaxning för hela kroppen och Brasiliansk vaxning

För att få tillfredställande resultat bör håret vara minst 4 mm långt, detta motsvarar ca 2 veckors utväxt.

Smörj ej in huden innan vaxningen. Fett på huden gör det svårare för vaxet att fästa på hårstråna.

Låt bli att raka mellan vaxningarna. När man vaxar växer håret ut mjukt, det blir glest och resultatet håller sig i ca fyra veckor. Rakar man får man stubb, eftersom man skär av håret i stället för att rycka upp det med roten.

Tänk på att det kanske inte blir silkeslent de första gångerna du vaxar, det kan finnas korta hår kvar som ännu inte blivit långa nog att komma med i vaxet.

Hår har olika tillväxtfaser och växer i cykler. Detta innebär att håren växer omlott så att vi inte är hårfria respektive håriga i perioder. Detta gör också att man ibland kan uppleva att håret kommer tillbaka snabbare efter behandling en gång och långsammare vid ett annat behandlingstillfälle. Det beror helt enkelt på i vilken fas merparten av håren befann sig i vid det tillfället.


Inga bad i klorerat vatten, träning eller solning på ca ett dygn efter vaxning. Klor kan irritera hårsäckarna och det kan dessutom finnas bakterier i pooler som kan ge röda prickar. Vid träning svettas vi och saltet irriterar hårsäckarna. Att undvika solen första dygnet är Absolut viktigt att följa! När vi ryckt upp håret med roten är hårsäcken öppen. Om vi solar direkt på de öppna hårsäckarna kan vi bränna dem. Detta kan leda till irritation, svullnad och röda prickar som tar lång tid att försvinna.
Vid brasiliansk vaxning gäller inga samlag på ett dygn. Huden i underlivet är känslig och extra mottaglig för infektioner. Det är därför viktigt att låta huden vila. Området kan dessutom vara lite ömt efter vaxningen.

Direkt efter behandlingen smörjs en antiseptisk och lugnande creme på det behandlade området. Det är bra att fortsätta med detta hemma i sju- tio dagar efter behandling, speciellt om du tidigare har haft problem med inåtväxande hår med hårsäcksinflammation.
Använd inte produkter på det nyvaxade området om vi inte rekommenderar det. Fråga oss om du känner dig osäker. Parfymer och vissa oljor kan verka hudirriterande och detta är extra viktigt om det är i ansiktet du vaxat eller intima delar.
Brasiliansk vaxning innebär att man avlägsnar håret i underlivet på en kvinna. Detta är en av de behandlingar som blivit mycket populära hos oss. Vi har utfört brasiliansk vaxning på Studio Aorma sedan 2004 och har utbildningar i avancerade vaxtekniker för Auktoriserade hudterapeuter. Hos oss blir du mottagen av proffs med en noggrannhet och hygien som satt oss på kartan som en av Göteborgs populäraste vaxsalonger.

Första gången man provar denna behandling kan göra ont. Håret i underlivet är oftast grovt och växer tätare än på andra ställen på kroppen. Huden är dessutom tunn. Lätt svullnad och rodnad är vanligt direkt efter behandling. Detta går dock vanligast över inom 24 timmar.

Man bör gå regelbundet med ett intervall på tre till fyra veckor för att hålla resultatet snyggt. Dessutom gör det inte lika ont när det inte är så mycket hår som vuxit ut. Det är inte alla som tycker att det gör särskilt ont och smärtan går snabbt över.


Det finns tillfällen då du bör undvika brasiliansk vaxning:


• Vid infektion av svamp, virus eller bakterier

• Om du har sår, sprickor eller blåsor i underlivet

• Efter förlossning (tills initialblödningen är över och eventuella sår, sprickor har läkt).

• Om du har menstruation går det bra, så länge du använder tampong
  VAXNING PRIS (SEK)
  Ansikte 350
  Armar 350
  Armar och armhålor 550
  Armhålor 250
  Axlar 300
  Bikinilinjen 300
  Brasiliansk (damer) 550
  Bröst och mage 550
  Halva ben 350
  Halva ben och bikini 550
  Halva ben och brasiliansk 750
  Hel överkropp (ej armar) 850
  Hela ben och bikini 700
  Hela ben och brasiliansk 900
  Ländrygg 300
  Polisonger 200
  Rygg 650
  Sätet 300
  Ögonbryn 250
  Överläpp 200
  Överläpp och haka 250

  Brasiliansk Vaxning