Permenet hårborttagning med IPL Laser eller Diatermi

Hårsäckar finns över hela kroppen. Hårstråna växer från papillen som finns längst ned i varje hårsäck som är fylld med nerver och blodkärl. Det är hårsäcken som bestämmer hårets utseende. En rak hårsäck ger i regel rakt hår, en böjd hårsäck ger vanligtvis vågigt hår medan en spiralformad hårsäck oftast ger ett lockigt eller krulligt hår. Personer med fett hår har helt enkelt ett överskott av talg i håret. Om en hårsäck täpps till eller ett hårstrå växer inåt kan en hårsäcksinflammation bildas. Hårsäcken är den delen av huden som skapar hår genom att packa gamla celler tillsammans.
Håret har tre tillväxtfaser. Anagen, Katagen och Telogen fas. Det är viktigt att håren befinner sig i anagen fas när det gäller permanenthårborttagning, för det är då man får bort håret permanent. Då har håret kontakt med tillväxtcentrat som vi vill förstöra med IPL. Som tur är befinner sig väldigt många hår i just denna fas.
Vi arbetar med två metoder för permanent hårborttagning. IPL och elektrisk epilering (diatermi).
Den första metoden är en polokromatisk ljusbehandling som med fördel kan användas på större områden som hela ben.

IPL tar alla hår utan röda, grå och väldigt ljusa hår. Epilering används främst på enstaka hår, röda och gråa hår samt mycket blonda hår.
IPL är den mest effektiva metoden för permanent hårborttagning som finns på marknaden. Behandlingen går snabbt och är säker. Vi kan behandla både stora och små områden. Upprepade behandlingar krävs pga. hårets anatomi. Metoden är mycket bra men begränsad. Mörk hy, vita och röda hår går ej att behandla med denna metod.

Så här går behandlingen med IPL till
En svalkande ultraljudsgel stryks tunt på huden. Denna gel underlättar för ljuset att komma ner i hårroten. Själva munstycket som sätts mot huden är 2 kvcm i behandlingsyta och består av ett safirglas genom vilket ljuset sprids på hudytan. Det är viktigt att munstycket inte är större än så, för att effekten skall bli optimal. Pulserna som maskinen genererar sprids ut över prismans totala yta och är denna större än 2 kvcm, förlorar pulsen effektivitet och därmed uteblir behandlingsresultatet.

Pulsen känns lite som en snärt eller ett litet stick. Det gör inte speciellt ont men man känner att något händer. Stora områden tar lite tid i anspråk. En normal rygg tar ca 45min till 60 min att behandla.

Efter behandlingen skall området ej utsättas för direkt solljus. Om du gör behandlingen sommartid så har vi bra solskydd att rekommendera.

Elektrisk epilering eller Diatermi är en pålitlig metod som effektivt tar bort hår permanent. Metoden går att använda på alla hårtyper och hudtyper och är den enda metoden som fungerar på rött och grått hår. Metoden går till så att en liten nål förs in i hårsäcken och en strömkälla bränner sönder hårroten. Denna metod passar bäst för små områden eller för enstaka hår (Eftersom man tar hårstrå för hårstrå). Upprepade behandlingar krävs pga. hårets anatomi
Vi går här igenom behandlingsutförandet, maskininställningar, din historik samt förväntningar. Vi påbörjar här din behandling.

Elektrisk epilering även kallad Diatermi – blendmetoden

I detta fall kopplar man in en hår tunn nål samt en motpol till en apparat med högfrekvent ström. Strömmen är mycket låg och känns nästan som ett svagt stickande. Patienten får motpolen runt underarmen och den lilla nålen förs in i hårsäcken. Därefter ansluter man strömkällan.

Eftersom vi människor består av stora mängder salt, vandrar joner från motpolen runt underarmen, genom kroppen till nålens spets där lut helt naturligt då bildas. Lut är helt ofarligt men hjälper till att döda tillväxtcentra i hårroten. Alltså, högfrekvent ström tillsammans med en lutbildning vid nålens spets ger permanent hårborttagning.

Diatermi metoden är mycket säker och ger inga komplikationer. Det behövs upprepade behandlingar. Eftersom man tar hårstrå för hårstrå lämpar sig metoden för mindre områden.