Kärlborttagning | Studio Aroma | Göteborg

Ta bort ytliga blodkärl

Vi tillämpar frånpris beroende på behandlingsmetod och omfattning.
Vi rekommenderar kostnadsfri konsultation via telefon eller så kan du boka tid för konsultation hos oss för 350 kr.

Blodkärl kan ibland tränga upp för ytligt i huden och då synas. Sådana kärl kallas ytliga blodkärl och kan dyka upp på hela kroppen. De kan uppfattas röda, blå och ibland nästan svarta. Till skillnad från åderbrock är de relativt små och lätta att ta bort.
Förstorade kärl behandlas mycket effektiv med IPL teknologin, genom att selektivt låta hemoglobinet i kärlen absorbera ljuset.
Våglängderna 515-550 representeras av en gulgrön – gul färg och absorberas av hemoglobin. Hemoglobin är ett syretransporterande metalloprotein innehållandes järn, påträffas i blodets röda celler.
Ljusets värme måste nå 60-65°C för att koagulera blodet. Det gör att kärlet kollapsar eftersom de inre celler denaturerar.

• Första besöket inkl. konsultation 750kr
• Diatermi 15 min 500kr

När man väljer att ta bort kärl med hjälp av diatermi så går det endast att ta bort små trådliknande kärl som oftast framträder i ansiktet. Det är även lämpligast att använda sig av denna metod när det gäller borttagandet av körsbärshemangiom och spiders (små röda prickar, ibland med små spindelbensliknande kärl som utgår från pricken).
Behandlingen utförs med Ionto Epil “blendmetoden”. Man använder sig av högfrekvent ström och elektrolys för att bränna bort kärlen. En mycket enkel och snabb behandling som sällan upplevs särskilt obehaglig.
Kärlborttagning Göteborg