Rewild your skin – Esse och den nya Clarifyingserien

Dessa helt nya bioteknologiska produkter ger 64% förbättring av inflammerad Akne på endast 60 dagar. Det är vad Esse utlovar vid användandet av den nya Clarifying serien. Detta är jättespännande då vetenskapliga studier tydligt visar effekten. Vi har arbetat med probiotisk hudvård i många år och verkligen saknat produkter för just inflammerad Akne.

Produkterna är jättespännande och använder ett minimalistiskt tänk för att häva inflammation och understödja hudens egna funktioner. I serien ingår fyra produkter.

  1. En rengöring som är fri från tensider och använder sig av aktivt kol för en djupare rengöring och Salicylsyra som har en talgreducerande och antiinflammatorisk effekt. Produkten balanserar PH-värdet utan att torka ut huden.
  2. Därtill kommer ett sebumliknade oljeserum som innehåller levande probiotika och Pro-vitamin D. Serumet tränger ner i talgkörteln och löser upp den talgpropp som orsakar inflammation och stärker upp hudens microbiome samt ökar hudens motståndskraft mot UV-strålning. Bakuchiol är en ingrediens som ger liknande effekter som A-vitamin och därmed håller bakteriell tillväxt i schack samt förbättrar hudens inflammatoriska svar.
  3. Ovanpå oljeserumet smörjer man in ett fuktserum med bl.a. 2% Salisylsyra för minskad talgproduktion, Bakuciol för att balansera huden, småmolekyllär Hyaluronsyra som tränger ner i huden och underlättar sår- och ärrläkning och Niacinamidför att motverka inflammation samt levande probiotika, Lactobacillus, för barriärfunktionen.

Tillsammans bildar olje- och fuktserumet en emulsion i huden. Hur mycket fett eller fukt du behöver beror på din hudtyp och tillstånd. Du styr denna balans mellan fukt och fett enkelt själv genom att balansera mängden av de båda serumen.

  1. Spot Corrector är en produkt som behandlar lokala inflammationer. Den innehåller bl.a. Salicylsyra, Bakuchiol, Niacinamid samt Lactobacilluslysat och ger snabb effekt lokala utbrott.

Vad tycker vi på Studio Aroma om Clarifyingserien?

Vi älskar den! Detta är innovativt och går hand i hand med vår filosofi att främja hudens egna funktioner till ett varaktigt resultat, där huden byggs upp istället för att brytas ner. Clarifying-serien arbetar långsiktigt och kan användas av alla med inflammerad akne. Även vid graviditet och amning samt vid oralt och topikalt användande av antibiotika. Detta är vad vi har väntat på så länge. Boka gärna en ansiktsbehandling med ESSE hos oss så skräddarsyr vi behandlingen utefter dina behov och rådger dig i hur Du kan "Rewild your skin".

Varmt Välkommen in till oss!

Anna Maria Eide , Auktoriserad Hudterapeut och Legitimerad Sjuksköterska