Varför ska jag boka en ansiktsbehandling?

Hudvård
Resultat och biverkningar

Vi är alla unika och det innebär att just din hud har sin egen struktur, hormonbalans och mikroflora. Dessutom genomgår vi olika stadier i livet vilket innebär att förutsättningarna för vår huds välmående förändras under livets alla faser. Vad som händer i våra liv påverkar vår hud. Om vi är deprimerade eller stressade under en tid så kommer detta att märkas. Om vi är aktiva med regelbunden motion, balanserad kost och hälsosamma vanor så kommer detta också synas. Hur vi väljer att leva våra liv och ta hand om våra kroppar och hud kommer att påverka hur vi mår och då också hur huden mår och ser ut.

Varför ska jag boka en ansiktsbehandling?

En ansiktsbehandling gör man för få rent huden på djupet, avlägsna döda hudceller, få i gång mikrocirkulationen, boosta huden med fukt och näring för att få vacker lyster eller bara för att koppla av. En avancerad behandling för huden gör man för att arbeta på ett specifikt problem som akne, rosacea, ytliga blodkärl, hyperpigmenteringar eller rynkor etc.

En ansiktsbehandling är en ”time out” för huden där vi ser till att Din huds unika behov blir uppmärksammade. Men eftersom förutsättningarna skiljer mellan individer så erbjuder vi olika behandlingar. Oavsett vilken ansiktsbehandling du bokar så kommer den att skräddarsys efter bästa förmåga. Du kan själv läsa beskrivningarna till behandlingarna för att få en uppfattning om vad du tror passar bäst. T.ex. en klassisk ansiktsbehandling tar hand om hudens totala behov, med en ordentlig djuprengöring, ansiktsmassage och mask. En expressbehandling fokuserar mer på fukt och lyster och då räcker det med en kortare behandling utan portömning. En portömning fokuserar på djuprengöring och passar för dig som har fet eller blandad hud.

Vad kan jag förvänta mig efter en ansiktsbehandling?

Oavsett vilken ansiktsbehandling du väljer så är huden är ett organ och behöver ibland tid på sig för att anpassa sig till den nya rutinen eller lugna sig efter att vi har skrubbat bort döda hudceller och avlägsnat dina pormaskar. Tro inte att din hud ska acceptera att du vill förändra den över en natt. Allt som oftast tar det någon till några dagar för huden att anpassa sig och då kommer de fina resultaten efter hand. Många upplever givetvis att huden blir jättefin direkt i samband med en ansiktsbehandling. Men huden är ju unik så då finns det även de som upplever en besvärligare period efter en ansiktsbehandling. Det är framförallt känsliga och aknebenägna hudtyper som reagerar initialt. Även här kommer resultaten om man har lite is i magen men ofta krävs det flera behandlingar för att få önskad effekt. Dels för att vi får vara extra varsamma för att undvika reaktioner och dels för att huden har behov som ej blivit tillgodosedda under lång tid. Om du väljer att göra en avancerad behandling som kemisk peeling, IPL eller en microneedling så får du räkna med att huden reagerar på ett eller annat sätt oavsett vilken hudtyp du har. Reaktionerna är kraftigare ju mer vi bråkar med huden och resultaten brukar bli större när vi kan acceptera lite ”down time”.

Viktigt att tänka på vid ansiktsbehandling

En ansiktsbehandling må vara en skön stund men den är också en strategi för att uppnå någon slags resultat. Om du inte kan tänka dig någon form av irritation eller rodnad i huden så bör du inte välja en avancerad hudvårdsbehandling men du får också tänka på att man kan bli röd och irriterad i huden även efter en portömning. Det finns kunder som önskar både kemisk peeling och portömning men som inte är beredda att ta hudens reaktioner. Vi kan med säkerhet säga att huden kommer reagera på något sätt om vi arbetar med den men vi kan inte förutse exakt hur just din hud reagerar. Eftersom huden är unik finns det alltid en risk att huden reagerar på olika moment i en behandling. Om man utför en porrengöring så kommer huden bli röd och svullna lite, helt enkelt för att man har tryckt på den. Detta går över vanligen samma dag men en känslig hud kan behöva några dagar på sig för att bli riktigt fin. Om vi peelar huden så kan den fjälla. Det kan den göra oavsett hudtyp. Det handlar helt enkelt om att man får igång en avstötning av de yttersta och redan döda hudcellerna. Underifrån kommer fräschare hud fram, men det kan ta en dag ibland fler. Om vi tömmer en inflammerad finne så kan det först se ut som ett pyttelitet hål och det kan vara rött och inflammerat i några dagar. Ibland kan det bli ett litet ärr som läker under en tid. Det är helt normalt och har med den inflammatoriska processen i kroppen att göra.

Varför uppstår inflammation?

Svullnad och rodnad kommer av att en reaktion startar i kroppen. Huden blir inflammerad när vi bryter dess barriär genom att t.ex klämma pormaskar och plocka ut milier eller när vi utför en microneedling, när en brännskada uppstår vilket kan ske när du solar och under vissa laserbehandlingar. Det sker också om något tar sig in i kroppen som inte ska vara där. Så fort det blir någon typ av skada i huden startar en inflammation och om du har akne eller annan hudåkomma som är rodnad så pågår redan inflammation i huden, ibland även en infektion av en mikroorganism. Reaktionen är en del av läkningsprocessen i kroppen och är till för att laga det som gått sönder eller för att olika immunceller ska strömma till det inflammerade området och bekämpa en eventuell infektion. För att detta ska kunna ske ökar cirkulationen i det aktuella området. Med det tillströmmande blodet kommer vita blodkroppar som ska försvara såret och koagulationsfaktorer som startar reparation genom att bygga en tillfällig lagning (sårskorpa). Under skorpan sker uppbyggnad av ny vävnad vilket innebär att ny hud och blodkärl bildas. I början är den nya huden tunn och lite röd, med tiden bleknar ärret och mjuknar. I en avancerad behandling utnyttjar vi ofta kroppens egen inflammationsprocess för att få just tillströmning av det egna försvaret, blodkärlsbildning och kollagensyntes.

Vilken kompetens har vi som arbetar på Studio Aroma?

På Studio Aroma är alla Auktoriserade hudterapeuter med gesällbrev eller mästarexamen. Anna Maria Eide är dessutom ansvarig leitimerad Sjuksköterska och VD. Vi har kvalitetssäkrade utbildningar med specifik inriktning på hudens anatomi och vi går regelbundet på fortbildningar för att öka vår kompetens. Vi vill ge Dig de bästa förutsättningarna och då måste vi börja med oss själva. Därefter måste vi informera Dig som kund hos oss med vad du kan förvänta dig av en behandling hos oss. På sikt blir huden bättre av behandlingar och vi når våra resultat men de kommer inte alltid med en gång. Det är lika viktigt att känna till hur huden kan reagera som vilka resultat vi kan uppnå. Läs mer om vilka behandlingar för huden vi erbjuder under BEHANDLINGAR/HUDVÅRD och om vår kompetens under OM / Vi som jobbar här

  • TIPS – Boka en kostnadsfri konsultation.