SHR Waterfront Congress

Nu sitter jag på tåget till Stockholm. Jag är på väg till den årliga SHR congressen och årsmötet.
SHR ( Sveriges Hudterapeuters Riksorganisation) arbetar med kvalitetssäkring inom vårt yrke som Hudterapuet och är även det organ som auktoriserar hudterapeuter i Sverige. Det är även SHR som granskar de av SHR godkända utbildningar till Hudterapeut. SHR ser till att de eftergymnasiala utbildningarna följer en strikt läroplan samt att de auktoriserade hudterapeuterna landet över fortsätter utbilda sig och följer de etiska regler och de kompetenskrav som SHR har på sina medlemmar. Det är ett omfattande arbete som involverar många av landets duktiga medlemmar. SHR sitter även med i Skönhetsutredningen på regeringsnivå och är med vid politiska beslut som rör vårt yrke och så mycket mer. Annica Joensuu som är vår ordförande gör ett fantastiskt jobb tillsammans med övriga förtroendevalda medlemmarna i styrelsen och de olika utskotten såklart. Läs mer på länken shr.nu

Nu är jag alltså påväg till Waterfront Congress för att förkovra mig och träffa fanstastiska kollegor som alla brinner för detta yrke som Hudterapeut. Det kommer vara många spännande föreläsningar i dag som handlar om ledarskap och att bygga upp sitt eget varumärke, konsten att välja hudvårdsprodukter, om nyheter och möjligheter inom IPL och Laser, de senaste skönhetstrenderna, digital hudvård, trender inom fransar och bryn, microneedeling och probiotisk hudvård. Det är ett fullspäckat schema och jag tänker njuta av varje minut. Särskillt spännande är föreläsningen i IPL och Laser och denna föreläsning är även obligatorisk för att jag med flera ska få behålla våra certifikat i IPL och Laser. För så jobbar SHR, man måste ständigt uppdatera sina kunskaper.
Det är viktigt att en yrkeskår samlas så här och kompetensutvecklas tillsammans. Vi gör ju detta för att öka tillförlitligheten och säkerheten i hudvårdsbranschen, en bransch som tyvärr är väldigt dåligt reglerad via lagar. Även om SHR kvalitetssäkrar sina medlemmar genom Auktorisation så finns det andra utbildningar som inte gör det samma. Men nu är du ju hos Auktoriserade hudterapeuter så då kan du känna dig trygg =)

I kväll hålls en tjusig galakväll med middag för alla närvarande medlemmar. Denna har jag tyvärr inte möjlighet at närvara vid denna gång men minns med förtjusning förra gången. Detta yrke har fortfarande sitt glamourösa skimmer och jag längtar redan till nästa år, för då tänker jag minsann vara med på allt!